lördag 22 augusti 2009

Buffé och kräftor

Idag åkte vi i regnet till Torpet i Knivsta. Det var mamma som hade den årliga kompisträffen och då är även män och barn inbjudna till denna träff. Vi brukar alltid äta kräftor men den här gången blev det en buffélunch!

14:00 lättade molnen och det slutade att regna. Enligt prognoserna skulle det sluta regna 10:00 men det gjorde inget för då hann vi äta mat innan vi stack ut i det kommande fina vädret. Medan de vuxna åt mat och drack vuxendricka började jag, Calle och Ebba att samla sniglar. Vi hamnade upp emot 30 stycken tror jag. Vi placerade dem i en hög och sedan byggde vi ett borg åt dem, som tak fick de ett stort rabarberblad. När insamlingen var färdig började vi att sälja tävlingssniglar. Det skulle bli ett snigellopp. Fyra sniglar ställde upp i tävlingen och dess ägare var: Linda, Hanna, Ebba och Fegge. Ebbas snigel blev dagens vinnare. Efter snigelloppet blev det fika, vattenlek och lite bollspel. Det var en jätterolig dag och jag ser fram emot nästa års träff.

Sen drog vi vidare till Vakasala kyrkväg där vi blev bjudna på kräftor. På måndag kan jag introducera nya sånger på samlingen. De handlar om Opus och Aqua vitae...helan och halvan...

Inga kommentarer: