tisdag 16 september 2008

Resume tisdag

Allt hade varit bra på dagis.

Hem från dagis åkte vi och gjorde ett studiebesök på ett hunddagis utanför Jälla. Vi har planer på att ha Ronni på dagis när vi ska åka till Dalsland i oktober och träffa länstyrelsen, Göran och Jag. Vi fick komma in och Emilia kan säkert berätta.

Det var en massa hundar som var där över dagen men också hundar som var kvar över natten och placerade under resor osv. Jag tyckte det var trevligt där även om ljudnivån var hög. Fråga Emilia.

De hade ett särskilt terrierrum där. Det var en vuxen foxterrier, en foxterrier som var 6 månader, en jack russel som var 4 år och en annan terrier. De hade eget rum, därför att det är så lätt för en terrier att ryckas med av de andra hundarnas skällande.

Hon som var ägare, hade nyligen gjort sig av med en foxterrier och tyckte att Ronni var jättefin. Det är ju bra att hon var så hemma med terrier. Nu ska vi prova en helg några timmar med Ronni och se hur det går, sen verkar det OK. Valpen var väldigt förtjust i Emilia och Emilia i valpen.

Ridningen den gick väldigt bra, vi lärde Eva(ledare) att Pontiac var en gammal indianhövding. Emilia kramade och gosade med Pontiac. Han är faktiskt väldigt lätt och trevlig. I dag var det ridning på gräsmatta och Pontiac hade lite ont i hovarna. Eva pratar och instruerar hela tiden, ställer frågor. Emilia svarar högt och snabbt på de frågor hon kan och det är ganska många. Det är väl i så fall problem att de andra barnen inte hinner med.

Till Emilias stora förtjusning fick de trava i dag. Hästar, ryttare och mammor fick ställa upp med fem meters lucka. Eva gick tjugo meter bort och startade. Första loppet kom Emilia och Pontiac 2:a andra loppet kom de på delad 1:a plats, tack vare att Pontiac blev så ivrig att han började gallopera. Man bör tänka på att Pontiac har kortast ben av alla. Emilia skrattade högt när Pontiac galopperade.

Vid pennan, farmor!

Inga kommentarer: