tisdag 25 september 2007

Farmors rapport

I dag red Emilia på en nästan ny shetlandsponny som heter Tosca. Hon är bara 5 år, nästan jämnårig med Emilia. Man får välja vilken ponny man vill rida på. Jag har fastnat för Humlan som är en trevlig liten häst. Till min bestörtning var Emilia säker på att vi skulle ha Tosca. För mig som inte har så mycket ridvana (ridit 2 ggr) kändes det lite oroligt med en 5-åring. Hon var lite trampig när vi skulle sadla henne fast hon tyckte om att bli kliad.

I dag var det 5 hästar med ryttare som gav sig iväg på en lång ridtur i Årstaparken. Varmt i luften, fantastiska höstfärger och en pratglad Emilia gjorde det till en fin upplevelse. Tosca fick mycket beröm av både av Emilia och mig. Hon gjorde bara små försök att nafsa gräs och gick omvägar kring gatubrunnar. Sista biten hem till stallet travade hon med Emilia på ryggen.

Sen sadlar man av och pysslar om sin lilla häst. Det är något som både Emilia och Tosca njöt av. Även farmor när hon blev mera van. Sedan blev det handtvätt, sno av bagarns bröd, mata gässen och hämta ägg hos hönsen. Dagens skörd blev fyra ägg som Emilia tog med hem till Minkvägen. Snabbt ner till resecentrum för att möta mamma Kattis för att överlämna Emilia.

Inga kommentarer: