onsdag 16 juli 2008

Aspö 7-16 juli

Måndag: I ösregegnet åkte en välfylld silversaab till Nynäshamn. Där väntade den stora båten som skulle ta oss till Aspö och morfars hus. Morfar stod i hällregnet och väntade på oss, precis som i Saltkråkan. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, jag är en ur och skur människa. Regnrock och ett par stövlar det räcker långt för mig.

Tisdag: Filip och Maya kom med stora båten. Vi hämtade dem med lilla båten och åkte ett varv runt ön. Underbart, det är härligt att åka båt. Efter en lunch så gick vi runt ön som man alltid gör med sina gäster, stenstranden och grottan är obligatoriska. Sen började humöret sjunka på den mindre generationen så vi gick hem och fikade. Barnen fikade i lilla stugan och de vuxna fikade i den stora stugan. Precis som på mammas tid....Lek, bad och middag blev det sen.

Onsdag: Solen sken och vi lastade båten med badkläder, fika och lunch.
Första stoppet blev hästholmsviken, en långgrund strand med mycket snäckor och små spigg. Andra stoppet blev Rånö och vi handlade GLASS. Tredje stoppet blev guldkusten på stora björn. Fjärde stoppet blev Aspöbrygga. En lång dag med mycket sol och värme.

Torsdag: Bad i Thornbladsviken, skapande av blålera figurer och fika såklart. Efter lunchen hade vi Talang Aspö...ROLIGT! Våra gäster åkte hem med sex-båten och vi gick direkt efter avskedet till Bianca, Bonnie och Casper. Hos dem väntade en middag.....

Fredag: Bad vid våran brygga sedan åkte vi till Rånö och handlade på eftermiddagen. Bianca följde med oss hem och blev hämtad efter middagen.

Lördag: Då kom nästa familj, familjen Beskow. De hade mer packning än vad vi hade med oss. Lars har en last...att köpa en massa tekniska saker. I sin tunga väska hade han med sig en jättekamera och lite annat smått och gott. Vi badade vid bryggan och fiskade spigg efter lunchen. Vår middag intog vi på Båtshaket, Ålö. Det var en jättetrevlig kväll med ett coverband som spelade, lek på klipporna, glass och godis. Vi var faktiskt på restaurangen i fyra timmar....rekord? Sen råkade Lars säga att det var ute på Aspö han såg lysmaskar förra året (sent på kvällen). DÅ vägrade vi barn att gå och lägga oss. Vi ville leta efter lysmaskar! Tänk på vad du säger, eller hur Annica: Pula och my precious.

Söndag: Rundtur runt ön. Vi gick till första viken, andra viken och stannade längst vid tredje viken. Det blev både lunch och fika i tredje viken. Erik gillar att fiska så vi gjorde det när vi kom tillbaka. Erik och jag stod på bryggan med varsin flytväst på och fiskade spigg. Sandra badade med Stella inne vid stranden. Eftersom det båste en hel del så gjorde papporna svalor till oss och sen gick vi upp på berget och kastade svalor. Kul idé! Det blev ytterligare en fiskestund ute på bryggan innan vi avslutade kvällen halv elva.

Måndag: Eftersom det var fint väder och vindstilla tog vi båten till utsidan av Stora Björn. Det behövs en större båt tror jag för det tar lite tid att åka allihopa i båten. Men det var några sköna timmar vi hade på stranden men roligast var det när Lars skulle skjuta ut båten. Han insåg ganska sent att han skulle på båten också så han såg ut som en förvirrad säl som kom ålandes i fören. Efter att vi hade vinkat av Beskows tog pappas snusbegär över så vi åkte till Rånö. Vi stannade faktiskt kvar och åt en god middag innan vi åkte tillbaka. Skönt att slippa laga mat och diska. Vid nio tiden fick vi celebert besök. Det var Biancas farbror som kom på ett besök med sina två kompisar. Det visade sig att dessa två kompisar är med i kocklandslaget som skall tävla i oktober. Matte är dessutom landslaget bollplank, eftersom han har varit med tidigare. Synd att vi inte våldsgästade dem när de åt middag, fast middagen på Rånö bar god...

Tisdag: Bad i Thornbaldsviken. På eftermiddagen tog jag det lungt med mamma medan pappa Fegge bockade av morfars to do lista.

Onsdag: Bad vid bryggan innan vi packade ihop våra saker. Vi tog stora båten tillsammans med Bianca och hennes familj in till Nynäs. De skulle handla och vi skule åka hem till Storvreta. Vi hade inte så bråttom när vi kom til Nynäs, vi hann titta på alla maffiga båtar som låg vid bryggorna. De som imponerade mest var två stora segelbåtar som åker jorden runt. Jag fick även intaga hamburgare och pommes frites, det var inte igår. Semestern ute på Aspö var toppen och jag ser fram emot ett besök nästa år igen. Jag är en riktig sjöbjörn som gillar sol, regn, springa barfota, kissa i gräset, åka båt, fånga spigg, plocka stenar, blommor och bara njuta av friheten som finns i skärgården!

Inga kommentarer: