torsdag 19 juli 2007

Aspöresumé

Två fullalstade bilar åkte till Nynäs på måndagen (9/7). Det blev ett stopp vid Järva krog men det var faktiskt Chippen som behövde kissa. Inte jag ialla fall. Väl ute på Aspö åt vi middag och sen tog vi årets första dopp. 15 grader var det i vattnet. det var härligt att komma ut till skärgården igen

Tisdag: Vi gick den vanliga rundan unt ön och vi hamnade länge på stenstranden. Jag plockade med mig en massa stenar såklart. Grottan klättrade vi också ner i. På eftermiddagen åkte vi till Rånö och tog en glass. Samuel somnade på vägen hem. På kvällen metade vi utan större resultat men det kanske berodde på minsken (masken), vad vet jag.

Onsdag: Papporna hade lagt ett nät så på morgonen innan frukosten tog vi upp det. Vi inkasserade femton flundror. Kan ni tänka er att min mamma badade idag! Ett hyss lyckades jag göra denna eftermiddag. Jag sa att jag skulle bajsa själv. Men jag gjorde det faktiskt inte på dasset utan i en vit hink. Jag var rädd för spindelnätet som satt på ringen. Annars använde jag pottan ganska mycket.

Torsdag: Det regnade en del och vi satt inne och pysslade tillsammans. Men vet ni, både pappa och jag duschade ute i regnet. Pappa hoppade ner i regntunnan också. När familjen Fredriksson och Andersson skulle åka hem blev det uppehållsväder. Tur! På eftermiddagen spelade vi spel och tog det lungt.

Fredag: Vid lunch anlände klanen Beskows. Kul att Sandra och Erik dök upp! Vi hann med mycket den fredagen. Det blev bad, tur runt ön, fiska, bad igen, lägga nät och äta upp kanelbullar ur frysen. Erik bad oss att skrika högt och det gjorde vi minsann Sandra och jag. Mamorna och papporna trodde at någon hade gjort sig illa...Vi somnade halv elva den kvällen.

Lördag: Gissa vad vi fick göra idag, jo åka Mattes racerbåt. En Baywatchbåt med 370hk. Min enda kommentar var när vi åkte i båten: Jädrar vad fort det går! Idag var det väldigt fint väder så vi badade och sen tog vi en tur till Rånö, där blev det glass, öl och chips. Bianca hängde med oss. Vi hann med att klättra i grottan också, alla klättrade ner till grottan och sen klättrade vi upp genom den smala tunneln.

Söndag: Beskows hem. Ohléns ut.
Pappa höll på att klippa sönder Kalle Huggorm med gräsklipparen....men den hann undan. Vi hade en lugn kväll med Kajsa, Tä, anton och Maja. När vi skulle lägga oss så turades mamma och jag om att tänka på något. Då skulle den andra gissa. Snacka om telepati....
Mamma: Det är en sak man kan göra något på. (telefon)
Emilia: Telefon
Mamma: ??????
Sen berättade jag vilken sång jag skulle sjunga på midsommardagen i Vattholma nästa år. Amy Diamonds såklart. Jag skall ha lockigt hår, gul slinga (jag ville att hela håret skulle vara gult) och klackskor också. Godnatt!

Måndag: Idag blev det bad och fiske vid Tombladsviken. På kvällen åt vi Thaimat som Tä hade lagat, supergott!!!!!

Tisdag: Ohléns hem. Vi tog en tur till Rånö och åt en superb lunch. Jag fick kött och gratäng och mina päron åt fisksoppa. Tur hade vi för vi hann precis hem innan det stora ovädret brakade loss. Då sate vi på tv:en. På kvällen fick vi besök av Matte med racerbåten.

Onsdag: Vi packade ihop våra saker och tog eftermiddagsbåten hem i stormen. Hann med att ficka hos Stella innan vi åkte. Gissa var vi stannade på vägen hem. Jo MAC DONALDS.

Min kommentar till pappa när han sa godnatt: Godnatt kissdroppe....
Vilken härlig vecka vi har haft på Aspö. God mat, bra väder och sällskap av goda vänner! Nu skall vi vara hemma ett tag innan det bär av på nya äventyr.

Inga kommentarer: