söndag 10 juni 2007

Sommarfest

Igår lördag hade vi sommarfest hemma på Minken. Vi var väldigt många:
Kevin, Filip, Love, Maya, Nora, Sandra, Erik, Arvid, Amanda, Samuel, Tilde, Bianca, Casper, Bonnie, Sara, Tilde, Josefin, Camilla och jag. Just ja, det var föräldrar med också...Den här gången var det inte FF men den tiden kommer.

Schemat var fullspäckat och mellan alla aktiviteter hann vi hoppa i hoppborgen, bada i poolen, åka vattenkana , gunga, leka i lekstugan och ha vattenkrig med vattenpistoler. Först gick tipspromenad allihopa. Thomas var lika ödmjuk som jag. Han sa att här kommer jag med facit! Jag sa bara att jag har minsann alla rätt!

Efter tipspromenaden fikade vi. Det var ballerinakakor, rån, pepparkakor, kanelbullar, kladdkaka, chokladgömmor, saft till barnen, läsk till mammorna, öl till papporna. Rättvis fördelning på drickat eller hur!

Vi hade trekamp och först fick papporna och Anna visda hur grenarna gick till:
Hoppa säck
Potatis på sked
Byta kläder

Trekampen var kul och alla barnen var jätteduktiga. Som belöning fick alla glass och sen blev det godisregn från taket. Alla vi barn stod och ropade FEGGE, FEGGE, FEGGE nedanför taket. Tillslut kom han och kastade ut påsar till alla barn och vuxna. Nicke fick en jättestor påse men jag vet att han är en godisråtta. Sen kom riktiga godisregnet...det regnade ut kolor i olika färger. Jag hann ta minst 11 stycken. När pappa stod på taket var han Karlsson på taket. När han gick ner så blev han pappa Fegge igen.

Som avslutning på festen grillades det korv. Vi åt korv med bröd innan det var dags för alla att gå hem. Vi hade säkert hållt på längre men vi skulle hälsa på Tyson innan det blev allt försent.

Nästa år kommer vi att ha en sommarfest igen! Tack alla som gjorde dagen så rolig! Mamma Alle, åt du också revbenspjäll som pappa? Det skall man ju inte göra, för då mår man dåligt!

Inga kommentarer: