tisdag 25 november 2008

Tisdag efter dagis hos farmor och farfar

Jag bakade Lussekatter med Emilia och Rosalinda, fast jag kallade henne hela tiden Rosamunda. Emilia bakade egna bullar, en katt, en kyckling som kryper ur sitt ägg och en fläta. Emilia fick både mjöl på kinderna och på kläderna. Rosalinda var ändå värst för hon åt så mycket saffransdeg så att det nästan blev ingenting kvar. Hon kommer säkert att prutta hela natten så att de andra inte kan sova.

Sen klippte vi bilder och klistrade på ett fat som ska bli en julgodistallrik. Rosalinda var inget vidare på att klippa men hon gillade att smeta på klister. Hon var så ivrig att hon stoppade klisterpenseln i mjölkglaset som stod bredvid i stället för i klisterburken.

I dag var det mamma Kattis namnsdag och Emilia busade med henne. När vi kom till stationen och mötte mamma Kattis så sa Emilia, ”Oh mamma jag glömde göra en present åt dig.”- Det gör inget sa mamma Kattis. Då fick hon ett hjärta som Emilia hade gjort på dagis. Rosalinda tyckte att det var ett alldeles lagom bra bus.

Rosalinda fick bara titta på Ronni för Emilia var rädd att han ska äta upp hennes öron eller något annat. Det vore inte så bra. Jag förstår att Rosalinda har varit med om mycket, som fått vara hemma hos er allihop. Hon kanske kan skriva en bok om det.

Hälsningar Emilias farmor.

Inga kommentarer: